Kneipe Šatlava Český Krumlov

Rekonstruierte Renaissancegebäude mit einer Kapazität von 80 Personen im Inneren und 40 Personen auf der Terrasse. Die Schenke befindet sich im Zentrum der Stadt Český Krumlov in Šatlavská Gasse.

Täglich 11:00 - 24:00 Uhr.

In diesem einmaligen Milieu, sind wir für sie und ihre Klienten bereit, folgendes anzubieten:

  • Stilsitzen in einer mittelalterlichen Schenke und mittelalterliche Gastmahlen
  • Geröstete Speisen – auf offenem Feuer zubereitete Spezialitäten (es ist möglich, Ferkel, Wildspezialitäten und Hühner zu grillen)
  • Mährischen Archivsweinen und Weinen vom Fass
  • Bier Budvar - helles sowie dunkles
  • Zeitgemässe Musik

Speciální nabídka menu pro rok 2016

Becherovka (Slivovice)
Krčma Šatlava Český Krumlov - hostinaChléb se sádlem, škvarky,
Zelňáčky preclíčky
Uzená slanina, kořeněný bok, miniklobásky
Variace sýrů
Polévka dle výběru
Porcované pečené selátko, porcovaná kachna, kuřecí čtvrtky
Pečené brambory, bramboráčky, pečivo
Zeleninové mísy
Domácí koláčky, jablkový závin, medové řezy
3 x nápoj

Minimální počet osob: 20

K poslechu možno zajistit středověkou nebo cikánskou hudbu.

Složení jednotlivých menu lze přizpůsobit dle přání zákazníka.


Speciální nabídka středověkých hostin:

Malá hostina:

  • uzená domácí slanina, škvarky, korbáčky (slaný ovčí sýr)
  • preclíčky, zelńáčky
  • polévka – česnečka s krutony a sýrem
  • masová fošna - pečené kuře, pstruh na bylinkách, krůtí steak,
  • hovězí steak
  • příloha – opečené brambory, domácí bramboráčky
  • míchaný zeleninový salát
  • medový řez
  • nápoj (pivo 0,3 dcl, víno 0,2 dcl, nealko nápoje, káva nebo čaj)

Střední hostina:

  • korbáčky, jadel, niva, uzená domácí slanina, škvarky
  • preclíčky, zelňáčky
  • polévka
  • masová fošna – porcované vepřové koleno, pečená kachnička, pečené kuře, kuřecí křídla
  • příloha – opečené brambory, domácí bramboráčky
  • míchaný zeleninový salát
  • medový řez
  • nápoj

Velká hostina:

  • uzená domácí slanina, miniklobásky, kořeněný bok
  • sýrová variace
  • preclíčky, zelňáčky, pečivo
  • polévka – česnečka s krutony a sýrem
  • masová fošna – pečené mladé sele, pečená kachna
  • na jablkách, kuřecí křídla, hovězí steak
  • příloha – vařená kukuřice, opečené brambory, domácí bramboráčky
  • zeleninové mísy
  • medový řez, jablečný závin, tvarožník
  • nápoj