Tavern Šatlava Český Krumlov

The menu is being adjusted. Prices may vary.

Reconstructed renaissance building with capacity of 80 seats inside and of 40 seats on the outside terrace is located in the center of Český Krumlov in Šatlavská alley.

Open daily: 11 a.m. - 12 p.m.

In our tavern´s unique environment we can offer you and your clients:

  • stylish seating in a medieval tavern
  • medieval feasts
  • specialities prepared on an open fire (spit-prepared pig, chicken,wild game specialities)
  • a selection of quality Moravian old wines and from barrel
  • Budvar beer – both lager and dark beer
  • period music

Speciální nabídka menu pro rok 2016

Becherovka (Slivovice)
Krčma Šatlava Český Krumlov - hostinaChléb se sádlem, škvarky,
Zelňáčky preclíčky
Uzená slanina, kořeněný bok, miniklobásky
Variace sýrů
Polévka dle výběru
Porcované pečené selátko, porcovaná kachna, kuřecí čtvrtky
Pečené brambory, bramboráčky, pečivo
Zeleninové mísy
Domácí koláčky, jablkový závin, medové řezy
3 x nápoj

Minimální počet osob: 20

K poslechu možno zajistit středověkou nebo cikánskou hudbu.

Složení jednotlivých menu lze přizpůsobit dle přání zákazníka.


Speciální nabídka středověkých hostin:

Malá hostina:

  • uzená domácí slanina, škvarky, korbáčky (slaný ovčí sýr)
  • preclíčky, zelńáčky
  • polévka – česnečka s krutony a sýrem
  • masová fošna - pečené kuře, pstruh na bylinkách, krůtí steak,
  • hovězí steak
  • příloha – opečené brambory, domácí bramboráčky
  • míchaný zeleninový salát
  • medový řez
  • nápoj (pivo 0,3 dcl, víno 0,2 dcl, nealko nápoje, káva nebo čaj)

Střední hostina:

  • korbáčky, jadel, niva, uzená domácí slanina, škvarky
  • preclíčky, zelňáčky
  • polévka
  • masová fošna – porcované vepřové koleno, pečená kachnička, pečené kuře, kuřecí křídla
  • příloha – opečené brambory, domácí bramboráčky
  • míchaný zeleninový salát
  • medový řez
  • nápoj

Velká hostina:

  • uzená domácí slanina, miniklobásky, kořeněný bok
  • sýrová variace
  • preclíčky, zelňáčky, pečivo
  • polévka – česnečka s krutony a sýrem
  • masová fošna – pečené mladé sele, pečená kachna
  • na jablkách, kuřecí křídla, hovězí steak
  • příloha – vařená kukuřice, opečené brambory, domácí bramboráčky
  • zeleninové mísy
  • medový řez, jablečný závin, tvarožník
  • nápoj